Publisert 7. april 2006

Oljedirektoratet og oljeselskapene i Diskos-gruppen har tildelt kontrakt for programvare og drift av Diskos-databasen for perioden 2009-2014 til Landmark Graphics AS. Diskos-databasen håndterer digitale petrotekniske data.

petromagasinet.no

Kontraktstildelingen skjer etter en omfattende anbudsprosedyre hvor flere leverandører ble vurdert, melder Oljedirektoratet.

Diskos-databasen, som håndterer digitale petrotekniske data har vært et pionerarbeid i verdenssammenheng, og ble satt i drift i 1995. SINAS AS (et Schlumberger selskap) er operatør i inneværende kontraktsperiode og databasen benyttes av de fleste selskapene som i dag er aktive på norsk sokkel.

Ifølge Oljedirekoratet tas det sikte på å utvide bruken av databasen ytterligere til å lagre større mengder seismikk-, brønn- og produksjonsdata for å imøtekomme stadig mer krevende brukerbehov, og at antall medlemmer i Diskos økes i tiden fremover.

Et felles nasjonalt datalager
Diskos-prosjektet startet som et samarbeid mellom Saga Petroleum, Norsk Hydro, Statoil og Oljedirektoratet i 1993 om utvikling og drift av et felles nasjonalt datalager for petroleumstekniske data (Diskos-databasen). Prosjektet omfatter nå 15 oljeselskaper og Oljedirektoratet der alle er knyttet sammen i et høyhastighets elektronisk nettverk. Databasen inneholder det meste av prosessert 2D og 3D seismikk fra den norske kontinentalsokkelen, i tillegg til alle navigasjons- og hastighetsdata. Diskosdatabasen inneholder også kvalitetskontrollerte brønn- og produksjonsdata fra norsk kontinentalsokkel, ifølge Oljedirektoratet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger