Publisert 12. oktober 2005

Oljeprisen fortsetter å stige etter å ha steget markert tirsdag. I ettermiddag offentliggjøres ukens lagerrapporter fra USA, der det er ventet at både bensin- og destillatlagrene faller med ytterligere rundt 2 millioner fat.

Kriselagrene
Oppgangen tirsdag ble styrket av månedsrapporten fra det internasjonale energibyrået IEA, der det blant annet het at medlemslandene kan måtte ta olje fra sine kriselager på nytt for å møte vinter-etterspørselen på den nordlige halvkule, skriver dn.no.

-Dersom det er trekk i bensinlagrene og kraftig fall i destillater vil det kunne reise bekymring for fyringsoljelagrene inn i vinteren, sier direktør Tony Nunan i Mitsubishi, i følge avisen.

Nedjusterer tilbudsveksten
IEA nedjusterte anslagene på tilbudsveksten utenfor OPEC med 330.000 fat til en vekst på 170.000 fat per dag, i hovedsak som følge av fall i produksjonen i Nordsjøen og USA.

Den amerikanske referanseoljen (WTI 1. posisjon), er opp 0,12 dollar fatet til 63,65 dollar onsdag morgen etter å ha sluttet opp 1,73 dollar fatet tirsdag.

Brent 1. posisjon, som er novemberkontrakten, sluttet på 60,08 dollar tirsdag, tilsvarende en oppgang på 1,30 dollar fra sluttnoteringen handledagen før.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger