Ny PSV til Blue Ship Invest

Publisert 6. februar 2013
Blue Ship Invest skal drifte den nye supplybåten som får navnet Blue Guardian.

,

Ulstein Group ASA bekrefter at slepet av skroget til den nye supplybåten (bnr. 298) er på vei fra Zaliv-vertfet i Ukraina til Ulstein Verft i Ulsteinvik.

– Ulstein Verft har fire plattformforsyningsfartøy av designet PX121 under bygging til Blue Ship Invest. Disse skal leveres i perioden mars til september 2013, sier PR-ansvarlig Lene Trude Solheim i Ulstein Group til Petro Media News.

I tillegg leverte Ulstein Verft to PSVer av samme design til Blue Ship Invest i 2012, ‘Blue Fighter’ og ‘Blue Prosper’. Det er også solgt to design til Britoil som skal bygges på deres eget verft, Britoil Offshore Indonesia.

LES OGSÅ:

En strøken viking

Blue Guardian er en mellomstor supplybåt. PSVen har en lengde på 83,4 meter, bredde på 18 meter, et dekksareal på 875 kvadratmeter og en lastekapasitet på 4200 dødvekttonn. Fartøyet har en maksimumsfart på omlag 15 knop og lugarkapasitet for 24 personer.

Skipet skal være tilpasset behovene for dypere og lengre borehull og operasjoner lengre fra land. I tillegg til tanker for drivstoff, ferskvann og borevæsker, har skipet ifølge Ulstein fire tanker for brannfarlige væsker. Fartøyet er utstyrt med dynamisk posisjonering klasse II, og oppfyller DNV sine krav til notasjonene Clean Design og ICE-C. Skipet har også katalysatorrensesystem på alle fire hovedmotorer.

X-Bow-formen gir effektivitetsfortrinn ved ulike dypganger (vanndybden et skip trygt kan navigere i). Både skrog og framdriftssystem gjør fartøyet spesielt egnet i moderat til grov sjø, slik forholdene i Nordsjøen og Nord-Atlanteren kan være.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger