Publisert 18. oktober 2005

Petroleumstilsynet har i samarbeid med Det Norske Veritas AS utarbeidet en ny rapport om Human Factors i bore- og brønnoperasjoner. Dataene for 2004 viser at antall brønnhendelser er redusert for produksjonsboring, men at risikoen i hendelsene har økt.

Rapporten oppsummerer tilbakemeldinger fra næringen, og inkluderer Ptils egne erfaringer fra granskinger og tilsyn rettet mot boreoperasjoner, i følge en nyhetsmelding fra Petroleumstilsynet (Ptil).

Human Factors er kunnskap og metoder som kan brukes til å vurdere og forbedre samspillet mellom menneske, teknologi og organisasjon.

Målet er å skape en arbeidssituasjon som i størst mulig grad bidrar til å realisere effektiv og sikker drift, og som tar hensyn til menneskets muligheter, behov og begrensninger.

Antall hendelser ned – men risikoen større
Bore- og brønnoperasjoner består av kompliserte arbeidsoperasjoner med stort risikopotensial for både person- og storulykker. Dataene for 2004 viser at antall brønnhendelser er redusert for produksjonsboring, men at risikoen i hendelsene har økt.

Det er ikke tilstrekkelig å fokusere på forbedring av tekniske løsninger for å redusere risikopotensialet. Man må også ta hensyn til menneskelige og organisatoriske forhold. Utfordringen er å få samspillet mellom menneske, teknologi og organisasjoner til å fungere på en best mulig måte.

Seminar
I forbindelse med fokus på Human Factors i bore- og brønnoperasjoner vil Petroleumstilsynet arrangere seminar onsdag 7. desember.

Hensikten vil i følge Ptlil være å få fram gode ideer og prosjekter fra industrien, i tillegg til å få formidlet hva Ptil legger i begrepet, og hvordan tilsynsmyndighetene jobber i forhold til det.

Nærmere informasjon om seminaret vil bli lagt ut på Ptils hjemmeside, melder Ptil.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger