Publisert 4. februar 2000

Petroleumstilsynet (Ptil) har nå mottatt rapporten som forteller hvordan det barske klimaet i Barentshavet vil påvirke helse og arbeidsmiljø, dersom politikerne åpner for leteboring her.

Ptil har bestilt rapporten fordi tilsynet mener petroleumsindustrien har mangelfull erfaring med helårlig aktivitet i de kalde nordområdene. Ptil ønsker svar på hvordan dette skal håndteres.

Les rapporten her: Kalde utfordringer – helse og arbeidsmiljø på innretning i nordområdene

Ekstrem kulde
– En rekke klimafaktorer vil skape utfordringer for arbeid i petroleumsindustrien i nordområdene, slik som temperatur, vindforhold, ising, polare lavtrykk, usikre værvarsel og mørketid. Faktorer som påvirker kroppens temperaturregulering er foruten klima, aktivitet, tekniske klimabeskyttende tiltak/systemer og bekledning, skriver Ptil i en pressemelding.

Men de mest kritiske forholdene for oljeansatte er ekstreme kuldeeksponeringer, herunder lufttemperatur, stråletemperatur, vind og fuktighet. Ptil har også kikket på potensielle arbeidsulykker.

Immersjonsulykker
– De mest ekstreme hendelsene som kan inntreffe på en innretning gjelder immersjonsulykker dersom noen havner i sjøen, skriver Ptil som har viet et eget kapittel til dette temaet i rapporten. Ny kunnskap om vindavkjølingsindeksen i tillegg til nye standarder, er også inkludert i rapporten.

– Mye av informasjonen i rapporten har derfor like stor betydning for havområdene utenfor kysten av Haltenbanken, legger Ptil til.

Rapporten er laget av Thelma AS, på oppdrag for Ptil.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger