Publisert 4. februar 2000

Statoil leverte driftsresultat på rekordhøye 57,9 milliarder kroner i årets første kvartal.

– Statoils driftsresultat for første kvartal 2012 var på 57,9 milliarder kroner, en økning på 14 prosent sammenlignet med 50,8 milliarder kroner i første kvartal 2011, skriver selskapet i en pressemelding.

– Statoil økte produksjonen med 11 prosent og oppnådde høye olje- og gasspriser i første kvartal 2012, noe som ga et sterkt økonomisk resultat for perioden. Produksjonen var som forventet, og våre prognoser for 2012 ligger fast, sier Statoils konsernsjef Helge Lund.

– Vi fortsatte å sette nye felt i drift og vi økte produksjonen fra eksisterende felt. Dette ga rekordhøy produksjon fra vår internasjonale virksomhet. På norsk sokkel økte vi gassproduksjonen i samsvar med strategien for gassoptimalisering. Vi leverte også stabil oljeproduksjon, som et resultat av vår vellykkede satsing på økt utvinning, sier Lund.

Statoil fullførte 12 letebrønner i første kvartal 2012. åtte av disse var funn, noe som gir en funnrate på 67 prosent.

I kvartalet presenterte Statoil tre funn med høyt potensial (high impact-funn) gjort utenfor kysten av henholdsvis Norge, Tanzania og Brasil. Med det videreførte selskapet den vellykkede leteaktiviteten fra 2011.

– I løpet av de siste 12 månedene er det gjort seks high impact-funn. Dette har økt Statoils ressursbase betydelig, og vil styrke reserveerstatningen i årene framover, skriver Statoil i meldingen.

– Siden forrige kvartal har Statoil inngått en samarbeidsavtale med Rosneft, om leting i uutforskede områder i Russland og Norge. Vi har også forhåndsakseptert et kontantbud på alle aksjene i Statoil Fuel & Retail ASA, noe som underbygger selskapets posisjon som et teknologiorientert oppstrømsselskap. Vi fortsetter å utnytte våre konkurransefortrinn for å levere på produksjonsprognosen, som er på over 2,5 millioner foe per dag i 2020, sier Lund.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger