Publisert 15. februar 2007

For å omgå Hviterussland, vurderer det russiske rørledningsselskapet Transneft å bygge en ny oljeledning til Europa. Den kan være klar allerede i mars neste år.

Idag går 40 prosent av all russisk oljeeksport via rørledningen Drusjba gjennom Hviterussland, skriver Dagens Næringsliv.

Transneft har planene klare for en ny ledning som i stedet tar oljen til den russiske havnebyen Pimorsk ved Finskebukta. Den skal kunne transportere rundt én million fat per dag, og være ferdig allerede i mars neste år.

I et intervju med nyhetsbyrået Reuters sier Transneft-sjefen Semjon Vainsjtok at dette ikke nødvendigvis betyr at Drusjba-ledningen blir stengt, men at oljen skal kunne fraktes der hvor betingelsene til en hver tid er best.

Russland har stadig vært i tottene på Hviterussland om prisen på kjøp og transport av olje og gass. Ved nyttår doblet Russland den sterkt subsidierte gassprisen for Hviterussland, som svarte med å innføre toll på transport av olje gjennom landet. Det igjen førte til at Russland skrudde av gasstrømmen i noen dager.

Ifølge Dagens Næringsliv har Vainsjtok i løpet av de siste seks årene sørget for å bygge nye rørledninger rundt Tsjetsjenia og Ukraina og de baltiske statene.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger