Publisert 4. februar 2000

DOF Subsea har fått ny, konstituert administrerende direktør, i tillegg til en rammekontrakt med StatoilHydro og en undersøkelseskontrakt av Noble Energy.

Mons Aase har blitt utnevnt til konstituert administrerende direktør i selskapet, samtidig som prosessen for å finne en ny toppsjef til selskapet har blitt satt i gang. Aase vil fratre stillingen så snart en ny administrerende direktør har blitt funnet. Han trår inn etter Steve Brown, som går tilbake til stillingen som sjef for selskapets virksomhet i Asia.

TIL ISRAEL: DOF Subseas skip «Geosund».
(Foto: DOF)

– Styret synes det er trist at Steve har bedt om å få gå fra stillingen som administrerende direktør, og forstår samtidig hans ønske om å vende tilbake til Australia. Vi er veldige glade for at han forblir i ledelsen i selskapet, og at han vil bidra til å drive veksten i en av de raskest voksende regionene, skriver styret i DOF Subsea i en børsmelding.

To kontrakter
Samtidig gjør selskapet det kjent at de har sikret seg to nye kontrakter. Selskapet har skaffet seg det de kaller en «betydelig» rammekontrakt, verdt mellom 20 og 30 millioner kroner med StatoilHydro. Denne gjelder konstruksjonsstøtte på Morvin-feltet, og DOF Subsea vil utføre alt teknisk arbeid, i tillegg til å levere mobiliserings og installeringsprosedyrer. Prosjektet vil gå fra oktober til desember.

– Vi er glad for å bli tildelt denne rammekontrakten og for å fortsette vårt gode samarbeid med StatoilHydro. Vi vil assistere dem med å levere prosjekter med høyeste grad av sikkerhet og standard, sier administrerende direktør Duncan MacPherson i DOF Subsea Norway i en pressemelding.

Til Israel
I tillegg har selskapets britiske underselskap DOF Subsea UK sikret seg en kontrakt med Noble Energy Mediterranean for hydrografisk og geofysisk kartlegging, i tillegg til grunngeotekniske undersøkelser. Prosjektet vil utføres utenfor kysten av Israel, i forbindelse med feltutviklingene Tamar og Dalit, og arbeidet vil bli utført av «Geosund». Kontrakten er verdt rundt 30 millioner kroner, og vil ha en oppstart i løpet av fjerde kvartal og vare i 60 dager.

– Tildelingen av denne kontrakten er en viktig seier for DOF Subsea UK siden vi leverer tjenester fra et av våre egne skip og vil bruke vår egen AUV. Dette vil gi oss muligheten til å demonstrere vår kapasitet overfor en ny klient i en ny region, sier Garry Millard, administrerende direktør i DOF Subsea UK.

 

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger