Ny Statoil-kontrakt for Beerenberg

Publisert 30. november 2013

Statoil har tildelt Beerenberg ISO-vedlikeholdsavtalene for Valemon- og Kvitebjørn-plattformenene., Valemon- plattformen er under bygging på Samsungs verft i Sør-Korea og vil komme i drift i løpet av 2014. Avtalen inkluderer tjenester innen isolering, stillas og overflatebehandling, i tillegg til andre tilstøtende aktiviteter. Forberedende arbeider forventes igangsatt i første halvdel av 2014. 



Avtalen har oppstart i august neste år, gjelder for fire år med opsjon på to pluss to år, og omfanget av avtalen er estimert til NOK 200 millioner – inkludert aktivitetene både på Valemon og Kvitebjørn. Sistnevnte plattform har Beerenberg hatt vedlikeholdsavtalen på siden 2010.


Den nye avtalen kommer kun kort tid etter at Statoil meddelte at selskapet ville videreføre avtalen med Beerenberg på de øvrige offshoreinstallasjonene med to nye år frem til august 2016.

– Vi setter stor pris på at Statoil nok en gang vurderer Beerenberg som det beste alternativet i sterk konkurranse med andre aktører i bransjen. I en årrekke har vi hatt et godt og konstruktivt samarbeid med Statoil, og er tilfreds med å ytterligere kunne styrke vårt kontraktsforhold. Sammen med selskapets øvrige tildelinger i 2013, bidrar denne avtalen til å gi Beerenberg forutsigbare rammebetingelser, sier Ole Klemsdal, kommunikasjonssjef i Beerenberg.

Statoil tildelte i juli hovedrammekontrakten for V&M på Valemon til Apply , mens det i april i år ble klart at Agility skulle stå for hook-up og commissioning .

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger