Publisert 4. februar 2000

ONS2008: Etter fusjonen mellom Statoil og Hydro har selskapet økt sitt forskningsbudsjett med 20 prosent til 2,15 milliarder kroner i 2008. Likevel blir bare 300 millioner av dette brukt på fornybar energi.

Mer enn 40 selskaper er involvert i over 55 pilotprosjekter i 2008 tilhørende StatoilHydro, og det kommer flere i 2009. Det kom frem under en pressekonferanse på ONS torsdag med visepresidenten for teknologi og ny energi i StatoiHydro, Margareth øvrum.

Temaet for konferansen var «Den norske kontinentalsokkelen som et teknologisk laboratorium», og øvrum fortalte om StatoilHydros teknologiutvikling i samsvar med søk etter mer olje og gass.

– Den norske kontinentalsokkelen har vært en lekeplass for innovative løsninger, og jeg mener dette har vært en suksess, sa øvrum.

MER FORSKNING:StatoilHydro øker forskningsbudsjettet til 2,15
milliarder kroner, men bare 300 mill. blir brukt på fornybar energi.
I bildet er visepresidenten for teknologi og ny energi i StatoiHydro,
Margareth øvrum. (Foto: MAIKEN REE)

Business
øvrum var tydelig på at selskapets forskning på ny teknologi er et stort businessområde for StatoilHydro, og henger tett sammen med ønsket om å utvinne mer olje og gass fra eksisterende felter.

– Vi ønsker å være verdensledende i visse teknologiområder. Subsea-prosessering er ett av disse. Det gir oss muligheten til økt utvinning av felter, er mer energieffektivt og gir oss tilgang til dypere vannområder, sa øvrum.

Billigere boring
Hele 75 prosent av pilotprosjektene er teknologi som skal bidra til økt utvinning av eksisterende felter. Særlig innenfor borefeltet har selskapet utvinnet nye og mer effektive metoder.

– Dette er et viktig skritt på veien for å redusere borekostnadene våre drastisk og det vil medføre at det vil lønne seg å bore etter langt mindre oljeforekomster enn det som tidligere har vært vanlig, sier øvrum.

StatoilHydro samarbeidet tett med andre selskaper om teknologiutvikling og økt utvinning. Så mye så at selskapet denne uken fornyet tre teknologiavtaler med selskapene Halliburton, Schlumberger og Baker Hughes.

– Samarbeid er et av våre viktigste strategiske elementer innen teknologiutvikling. Sammen har vi utviklet nye teknologier testet på den norske
kontinentalsokkelen. Jeg tror det er grunnen til at
vi er i ledende posisjon innen testing av ny teknologi, sa øvrum.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger