Ny toppmodell fra HTC

Publisert 29. mars 2014

HTC One (M8) har dobbelt kamera og råsterk maskinvare.

I motsetning til Samsung og Sony droppet HTC å lansere noen ny toppmodell under Mobile World Congress i februar.

Istedenfor valgte selskapet å lansere årets toppmodell – HTC One (M8) på et eget arrangement i London denne uken.

HTC har ikke akkurat rykte på seg for å kjøre store designendringer mellom toppmodellene sine, noe som i bunn og grunn er en bra ting. HTC One M8 har fått børstede metalldeksler, rene linjer og et slankt format.

Muskelbunt

Skjermen har en størrelse på 5 tommer, og kjører en oppløsning på 1080 x 1920 piksler, noe som gir en pikseltetthet på 440 PPI. Dette har vært standard på både årets og fjorårets toppmodeller.

Foran skjermen finner du Cornings ripesikre Gorilla Glass 3, noe som etterhvert er blitt ganske så standard på både toppmodeller og mellomklassetelefoner i dag.

For å drive en stor skjerm med høy oppløsning trengs det muskelkraft, og HTC har ikke spart på noe her. Bak dekslene skjuler det seg en Snapdragon 801-brikke, som gir deg en firekjernet prosessor med en hastighet på 2,3 GHz, kombinert med den habile grafikkbrikken Adreno 330 og 2 GB arbeidsminne (RAM). Dette er plenty med kraft til å gi deg en flytende brukeropplevelse samme hvilke oppgaver du ber telefonen utføre.


HTC One (M8) har Qualcomms sprekeste Snapdragon-brikke under skallet. (ill: HTC)

Dobbelt kamera

HTC er den hittil eneste mobilprodusenten som har tatt til vettet og hoppet av megapiksel-racet, og i likhet med forgjengeren er One (M8) utstyrt med en sensor på 4 megapiksler. Sensoren er imidlertid ikke fysisk mindre enn hos konkurrentene, men hver piksel er større og fanger dermed opp mer lys.

HTC har interessant nok også fått på plass to kameralinser på baksiden (i tillegg til frontkameraet), der den ekstra linsen har som oppgave å lagre dybdedata i bildefilen. Denne informasjonen kan du bruke til å skifte fokuspunkt på bildet i ettertid.

Telefonen har ellers et internminne på enten 16 eller 32 GB, og den støtter i tillegg minnekort med kapasiteter opp til 128 GB.

I likhet med både Samsung og Sonys toppmodeller kjører HTC One (M8) på den aller nyeste versjonen av Android-plattformen, altså versjon 4.4 KitKat.

Selv om HTC One (M8) ble lansert en drøy måned senere enn både Sony og Samsungs flaggskip, slår den begge to på målstreken for butikklansering. Telefonen skal være på plass i butikkhyllene allerede til uken, med en prislapp på mellom 5500 og 6000 kroner.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger