Ny toppsjef i Gassnova

Publisert 6. mars 2013

Statens foretak for CO2-håndtering, Gassnova, tilsatt Tore Amundsen som ny administrerende direktør.

Amundsen har vært konstituert i stillingen siden 1. januar i år, har en tung industriell ledererfaring og kjenner Gassnova godt.

– Styret er derfor svært glad for å kunne tilsette Tore Amundsen som administrerende direktør i Gassnova med tanke på de store og viktige oppgavene og utfordringene foretaket står overfor, sier styreleder Einar Steensnæs i en melding.

Amundsen, som fram til i 1. desember 2012 daglig leder for CO2 Teknologisenter Mongstad, er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Han har hatt en rekke lederstillinger i norsk industri, blant annet i Kværner og Simrad Optronics. Han har dessuten hatt styreverv i flere norske og utenlandske selskaper, i tillegg til styret i Norsk Industri og hovedstyret i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

– Jeg er svært glad for at styret har vist meg denne tilliten og ser frem til å ta fatt på de store og viktige oppgavene som Gassnova er satt til å løse. Å få på plass CO2 -håndteringsteknologi så raskt som mulig er helt nødvendig for bremse klimaendringene verden står overfor, sier Amundsen.

Gassnova skal bidra til teknologiutvikling og -modning på bred basis slik at kostnader og risiko for CO2 -håndtering kan reduseres. Det gjør Gassnova gjennom forskningsprogrammet CLIMIT og gjennom teknologisenteret (TCM) og fullskalaprosjektet på Mongstad.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger