Publisert 26. april 2007

Hydro har tildelt FMC Kongsberg Subsea AS kontrakt for levering av brønnramme og ventiltrær for en ny havbunnsutbygging på Troll-feltet i Nordsjøen.

Ny havbunnsutbygging knyttet til Troll C-
plattformen ventes å øke reservene i
Troll-området med vel 20 millioner fat olje. Foto: Hydro

Kontrakten har en verdi på 390 millioner kroner og omfatter fem undervanns ventiltrær, en seks-brønns brønnramme med beskyttelsesstruktur og kontrollsystemer, ifølge en melding fra Hydro.

Utstyret vil bli bygd ved FMCs anlegg i Kongsberg og Dunfermline i Skottland. Utstyret skal leveres i andre kvartal 2009.

– Vi får nå mulighet til å bore nye brønner i et område av Troll-feltet som gir oss over 20 millioner fat nye oljereserver, sier Ivar Aasheim, direktør for forretningsområdet Troll Modne Felt i Hydro.

Hydro, som er operatør for Troll Olje, har boret 113 produksjonsbrønner i Troll-feltet og tilegnet seg omfattende kunnskap om reservoaret og produksjonsegenskapene. Ny informasjon fra brønnene viser at utvinningsgraden fra det nordvestlige området av feltet kan økes ved boring av nye produksjonsbrønner.

Den nye undervannsutbyggingen, som kalles Troll O2, gir rom for boring av nye brønner med flere produserende grener. Det er også satt av en brønnslisse for boring av produksjonsbrønner i Brent-formasjonen, der det ble påvist olje i 2005.

Den nye brønnrammen vil bli knyttet til produksjonsplattformen Troll C. Det er anslått at de nye brønnene som kan bores fra brønnrammen, vil øke reservene i området med i overkant av 20 millioner fat olje.

Hydro arbeider med å utvikle en ny langsiktig plan for økt oljeutvinning fra Troll, der målsettingen er å øke oljereservene med 30 prosent til over to milliarder fat olje. De kommersielle oljereservene i feltet har økt fra null i 1986 til om lag 1.400 millioner fat.

Lisenshavere i Troll Olje:
Hydro (operatør) – 9,78 prosent
Statoil – 20,81 prosent
Petoro – 56,00 prosent
Shell – 8,10 prosent
Total – 3,69 prosent
ConocoPhillips – 1,62 prosent

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger