Ny vaktbikkje for miljøet

Publisert 1. juli 2013

Direktoratet for naturforvaltning (DN) og Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) ble i dag slått sammen til én fagetat – Miljødirektoratet.

– Dette er en stor dag. Både for oss som nå samles under én paraply i Miljødirektoratet, men også for miljøet. Min ambisjon er at vi blir den viktigste premissleverandøren for utformingen av miljøpolitikken i Norge, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.

Miljødirektoratet overtar oppgavene fra de to tidligere direktoratene, og blir en tydelig autoritet på miljøområdet.

– Vi er demokratiets tjener når vi setter vedtatt politikk ut i livet. Samtidig er vi vaktbikkja som sier tydelig i fra dersom miljøutviklingen ikke er i samsvar med politiske mål og internasjonale forpliktelser, sier miljødirektør Ellen Hambro.

Direktoratet skal sette krav til bruk av ny miljøteknologi i industrien slik at utslipp fra piper og rør reduseres. De kalker innsjøer, driver genbank for å sikre villaksens fremtid og fjerner produkter med innhold av ulovlig farlige stoffer fra butikkhyllene.

– Miljøutfordringene blir stadig mer komplekse og sammenvevde. Nå samler vi mer kunnskap og bredere erfaring om flere fagområder i Miljødirektoratet. Det gir oss utvidet forståelse for utfordringene og gjør oss mer rustet til å finne helhetlige løsninger på stadig mer komplekse miljøutfordringer, sier Ellen Hambro.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger