Ny VNG-sjef: Et selskap på hoppkanten

Publisert 3. mai 2013
Atle Sonesen (44) forlot direktør-stillingen i GDF Suez til fordel for samme stilling i VNG Norge. – Det handler ikke om å gå fra noe, men å gå til noe, sier Sonesen, som startet i den nye jobben i går.

,

Det har blitt vår og 2. mai. Tiden for en ny start. I hvert fall for Atle Sonesen. Han presenterer seg, med et ganske naturlig tonefall, som “Sonesen i VNG”. Han har i og for seg kunnet øve litt på det en stund, men setningen har kun vært sann i et par timer.

Åtte år i GDF
– Ja, det er første dagen i dag. Det føles veldig bra. Det føles spennende. Jeg går til denne oppgaven med ydmykhet og respekt. Samtidig går jeg til den med stort engasjement og mye energi, sier Sonesen.

LES OGSÅ:

Blir ny VNG-sjef i Norge

Blir GDF Suez Norge-sjef

Han har nå offisielt tiltrådt stillingen som administrerende direktør for VNG Norge. Han kommer fra samme stilling i GDF Suez. Der har han sittet ved roret i omtrent halvannet år – og omkring åtte år i selskapet. Hele tiden i ledergruppen.

– Det har vært åtte spennende år, og jeg fikk være med på hele prosessen i oppbyggingen. Det var en spennende tid. Dette handler ikke om å gå fra noe, men det handler om å gå til noe, sier Sonesen til Petro.no.

På hoppkanten
– Jeg ser på VNG Norge som et selskap som er litt på hoppkanten. Jeg ser store muligheter. Det er to viktige ting; at det er en etablert organisasjon med høy kompetanse, en fin portefølje og i det hele tatt en butikk med stort potensiale. Dette, kombinert med et ønske om å forsterke satsingen på leting og produksjon, gjør at det er så spennende at jeg ønsket å være med, og å sitte i førersetet for en svært kompetent gjeng, sier Sonesen videre.

Han kan fortelle at en del av strategien til moderselskapet, tyske VNG, har en stor del av sin butikk basert på kjøp og salg av gass. Med gass både fra Norge og Russland, vil VNG Norge ha en viktig rolle med tanke på å lete og finne gassen selv i større grad, før den blir fraktet til kontinentet.

– Dette er jo første dagen min her, så jeg skal kanskje ikke si for mye om strategien ennå. Men det er en uttalt forsterket satsing gjennom leting og produksjon, slik at man på sikt i større grad kan levere egenprodusert gass. Det betyr at VNG Norge må ta et betydelig skritt videre. De viktigste bidragene da, vil være å bygge videre på den kompetansen vi har samt å delta aktivt i tildelingsrunder, sier han.

Skal vokse
Sonesen kan også fortelle at VNG på sikt har en ambisjon om å vokse i Norge.

– Vi skal delta i nye områder, og vi vil også se på alternativer for å vokse inorganisk, om det oppstår gode muligheter. Vekstambisjonen vår i Norge er tett knyttet til den langsiktige strategien om egenprodusert gass. Kjøp og salg av gass er en av bærebjelkene til VNG, sier han videre.

VNG Norge er i dag snaue 70 personer fordelt på kontorer i Oslo og Stavanger. Og hvor kommer Sonesen til å sitte? Jo, nettopp der, begge steder.

– Jeg kommer til å sitte der det er behov for meg. Vi har to likeverdige kontorer i Stavanger og Oslo, der ingen av dem er hovedkontor. Der har jeg en plass i åpent landskap begge steder, sier Sonesen, som tror at hans erfaring fra tidligere kommer godt med.

– Jeg tror jeg er rett mann for denne jobben fordi jeg etter hvert har mye erfaring fra bransjen. Også fra leverandørsiden, og har fått en kremmerånd. Jeg har også erfaring i det å bygge opp en portefølje og organisasjon på norsk sokkel, sier han.

Rett mann
Også styreformann i VNG Norge, Michael Ludwig, mener at Sonesen vil være rett mann for jobben.

– Leting og produksjon hører sammen med handel, transport og lagring av naturgass til VNG-gruppen sin kjernevirksomhet. Vi ønsker å vokse langs hele denne verdikjeden for å sikre og videreutvikle VNG sin markedsposisjon. Vi er overbevist om at vi i Atle Sonesen har funnet riktig mann til å lede vår fremtidige virksomhet i Norge, sier styreformannen i en melding.

Idar Kjørlaug, som har vært fungerende administrerende direktør siden 20. november 2012, går nå tilbake til sin stilling som direktør for leteaktiviteter og viseadministrerende direktør i VNG Norge.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger