Publisert 20. oktober 2006

Statoil vil øke produksjonen på Troll-feltet og sende mer gass til kontinentet eller Storbritannia gjennom ny gassrørledning fra Kollsnes.

NTB

Troll A
Foto: Statoil

– Ved å øke produksjonen med opptil 10 milliarder kubikkmeter per år, vil det bety en brutto omsetningsøkning på rundt 20 milliarder kroner i året, regnet ut fra dagens priser, sier konserndirektør Rune Bjørnson i Statoil til Aftenposten.

Han opplyser at selskapet sammen med partnerne på Troll-feltet nå arbeider med planer om å klargjøre reserver på til sammen 320 milliarder kubikkmeter gass for økt produksjon på Troll-feltet. Feltet er det største produserende gassfeltet til havs i Europa og inneholder 60 prosent av de samlede norske gassreservene. Troll-feltet feirer nå ti år.

Bjørnson ser for seg at en videre utbygging av gassreservene også vil åpne for å legge en ny gassrørledning fra Kollsnes, enten til Storbritannia eller til land på kontinentet.

En beslutning om ilandføringssted kan komme neste år, mens en avklaring om utbyggingsløsning kan komme før neste sommer. Prosjektet vil tidligst kunne være klart til oppstart i 2011.

Hydro åpnet forrige uke verdens lengste gassrørledning til havs, Langeled, mellom Easington i England og Aukra i Møre og Romsdal. Gasseksporten fra Norge via denne rørledningen vil dekke 20 prosent av britenes behov for gass de kommende 50 årene.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger