Publisert 4. februar 2000

Norske og britiske myndigheter har laget nye retningslinjer som skal bidra til enklere og mer effektive utbygginger av felt som krysser grensen mellom Norge og Storbritannia.

De nye retningslinjene blir sendt på høring med frist for tilbakemelding innen 1. april i år, skriver Oljedirektoratet i en melding.

I 2005 inngikk Norge og Storbritannia en rammeavtale for prosjekter som krysser grensen mellom de to landene. Retningslinjene som nå er utformet er et resultat av dette samarbeidet, og bygger på erfaringer fra flere grenseprosjekter i Nordsjøen.

– Hensikten er å skape forutsigbarhet for rettighetshavere som skal utvikle funn som krysser grenselinjen. Vi håper at retningslinjene skaper en mer effektiv prosess for selskapene og at de gjør myndighetenes behandling mer effektiv, sier Eva Halland, koordinator av arbeidet fra Oljedirektoratet, i meldingen.

Halland sier til Petro.no at arbeidet mellom Norge og Storbritannia har tatt tid, men vært en god prosess.

– Det var viktig at vi hadde noen utbygginger som vi kunne bruke som læringseksempler, og her tok vi for oss Blane- og Enoch-utbyggingene. Vi håper nå at de nye retningslinjene vil gjøre det enklere og mer effektivt for selskapene å bygge ut i grensesonen, sier Halland til Petro.no.

De nye retningslinjene bygger på det norske og det britiske regelverket, og tar for seg hvordan myndighetskontakten skal foregå for operatøren.

– Erfaringen fra tidligere prosjekter er at det har vært tungvindt å forholde seg til to lands regelverk hver for seg, sier Halland.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger