Publisert 1. juli 2008

Firedimensjonal seismikk har sikret StatoilHydro ny produksjon på mer enn 60 millioner fat olje på Gullfaks. Forventet utvinningsgrad er nå på over 60 prosent.

Petro.no

Gullfaks. Kart: StatoilHydro

I et foredrag på World Petroleum Congress i Madrid mandag sa Petek-sjef Reidar Helland at dette tilsvarer over ett års produksjon på feltet, og at det viser den høye treffsikkerheten 4D-seismikk gir, melder StatoilHydro.

StatoilHydro har boret 17 brønner på Gullfaks basert på resultatet fra 4D-seismikk siden midten av 1990-tallet, og sier at brønnene neppe hadde vært boret hadde det ikke vært for denne teknologien.

– I alle brønnene ble det funnet olje. Med andre ord en formidabel treffsikkerhet. Disse erfaringene viser med all mulig tydelighet hvor viktig det er å anvende ny teknologi, sier Helland.

Basert på en levetid for feltet til 2030 har StatoilHydro mål om å øke utvinningsgraden på Gullfaks helt opp til 70 prosent. For å få til dette er det imidlertid ikke nok med 4D-seismikk. Helland nevner både trykkvedlikehold med blant annet bruk av superinjektorer, alternerende vann- og gassinjeksjon, økt prosesskapasitet topside og avanserte brønnbaner.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger