Publisert 18. april 2006

Det historiske rekordnivået i riggselskapenes inntjeningspotensial fra 1982 ble passert februar. Oppturen fortsetter å øke i jevnt tempo.

Ifølge den siste oppdatering fra riggselskapet GlobalSantaFe så steg rigglønnsomheten på verdensbasis med nye 4,8 prosent i mars til nytt historisk rekordnivå på 114,8 for SCORE-indeksen, skriver iMarkedet.no.

Riggselskapet GlobalSantaFes SCORE-indeks måler lønnsomheten for flyttbare boreenheter sammenlignet med lønnsomhetstoppen i 1980-81, da spekulative bestillinger av borerigger var vanlig.Da lå SCORE-indeksen på 100 prosent, noe som reflekterte en rate på nye kontrakter som dekket driftskostnadene på kontantbasis, samt at det ga 700 dollar dagen for hver million dollar som var investert.

Utviklingen i Nordsjøen fortsetter å være meget sterk, med en oppgang i SCORE-indeksen for området på 5,2 prosent i mars til 130,8.

Det vestafrikanske markedet stiger sterkest med en oppgang på 5,8 prosent til 112,6. De to regionsindeksen er for de siste 12 månedene opp henholdsvis 96,9 og 87,6 prosent.

Når det gjelder oppgang for de to hovedsegmentene i riggbransjen, halvtnedsenkbare borerigger og oppjekkbare borerigger, er det igjen semi’ene som leder an, skriver iMarkedet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger