Publisert 21. september 2005

Oppstarten for det første oljefeltet på russisk sokkel i Barentshavet – Prirazlomnoje – skyves stadig ut i tid. Det er det Gazprom- og Rosneft-eide selskapet Sevmorneftegaz som er operatør for Prirazlomnoje-utbyggingen., NTB

Gazprom-ledelsen sier nå offisielt at produksjonsstarten kan skje i 2006, men russiske oljeanalytikere mener at det vil ta atskillig lengre tid. Selv en åpning i 2008 synes i dag urealistisk, sier ekspertene ifølge den russiske avisen Expert Severo-Zapad.

Fram til i sommer har russerne fastholdt at de i løpet av 2005 skulle være i stand til å sette i gang produksjonen på feltet som ligger i Petsjorahavet 60 kilometer vest av oljeterminalen Varandej. Men på samme tid som en rekke kontrakter er satt ut, har også antydningene om nok en utsettelse vært tallrike.

Utsettelser
I artikkelen fra Expert Severo-Zapad, som nettstedet BarentsObserver siterer, går det fram at marineverftet Sevmasj i Severodvinsk ikke er i stand til å holde tidsplanen for ombyggingen av produksjonsplattformen som skal settes inn på Priraalomnoje.

Verftet skal montere et betongunderstell på den utrangerte Hutton-plattformen som ble kjøpt inn i 2001 etter 18 års tjeneste i Nordsjøen. Verftet har ikke vært i stand til å montere senkekassene av betong, blant annet fordi de mangler kvalifisert personell.

Kanal
For å frakte den ombygde plattformen fra Severodvinsk til Petsjorahavet, må det graves en 4 kilometer lang kanal ved inngangen til Kvitesjøen, et arbeid som ikke er startet.

– I den sammenheng er det ikke rart at oppstarten må utstettes et år eller to, skriver Expert Severo-Zapad.

Det er det Gazprom- og Rosneft-eide selskapet Sevmorneftegaz som er operatør for Prirazlomnoje-utbyggingen. De har så langt investert 760 millioner dollar i prosjektet. (©NTB)

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger