Publisert 17. oktober 2005

Det nye datasystem er utviklet av studenter ved UiB som visualiserer hvor alle helikoptre og oljeinstallasjoner i Nordsjøen befinner seg til enhver tid. Hovedfagsoppgaven for de to studentene Daniel Lerum og Ove Dybvik Andersen i smarbeid med selskapet TietoEnator, er bakgrunnen for det nye systemet, melder oilinfo.

Kilde: Jean Jahren

Systemet visualiserer hvor alle oljeinstallasjoner og alle helikoptre befinner seg til enhver tid, og også om helikoptre er i luften eller står på bakken. For dette fikk de Kristofer Lemkuhls pris på 25.000 kroner for fremming av norsk næringsliv. Nå satser oppdragsgiver TietoEnator på å selge systemet til resten av verden.

Løsningen Daniel og Ove leverte, gir oss et betydelig konkurransefortrinn internasjonalt. Løsningen gjør det mulig å ha full oversikt over og bokstavelig talt følge helikoptertrafikken på en helt annen måte enn før. Det vil være et viktig arbeidsredskap, både for trafikk-, personell og beredskapsstyring, sier direktør Atle Hauge i TietoEnators.

Programmet sier fra om helikoptrenes beregnede posisjon i luften, hvor det kommer fra, hvor det skal, og hvem som er om bord. Det gir også informasjon om hvem som til enhver tid befinner seg om bord på de ulike plattformene.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger