Nytt gassfunn utenfor Tanzania

Publisert 21. desember 2012

Statoil har funnet gass i Lavani-2-prospektet utenfor Tanzania.

Den Statoil-opererte Lavani-2-brønnen var en vellykket avgrensningsbrønn til Lavani-1-funnet i bergarter fra paleogenperioden, skriver Statoil i en melding.

Brønnen ble boret ned til det andre målet og traff da et separat og betydelig gassbærende reservoar fra krittperioden, ifølge Statoil.

– Forsterker vår tro
Statoil og partner ExxonMobil Exploration and Production Tanzania Limited vil kunngjøre oppdaterte totalvolumer i blokk 2 neste år. Det ventes en økning i oppsidepotensialet for blokken etter at brønnen er nærmere undersøkt. Lavani-2-funnet er partnerskapets tredje funn i 2012.

– Disse tre funnene forsterker vår tro på potensialet i blokk 2 i Tanzania. Lavani-2-brønnen undersøkte det dypereliggende Saffron-målet, og dette nye funnet ser lovende ut, sier Nick Maden, direktør for internasjonal leting i Statoil.

Ifølge meldingen fra Statoil, er funnet viktig for Statoils internasjonale vekst.

– Dette viser hvordan vår letestrategi med prioritet til muligheter med stort potensial, lønner seg. Lavani-2-brønnen gir også informasjon som vil bli innarbeidet i vurderingene for å finne det optimale konseptet for en mulig gassutbygging i Tanzania.

Ambisiøs letekampanje
– Lavani-2 er den tredje brønnen i en ambisiøs borekampanje som omfatter fire brønner på ett år. Den neste brønnen vil bli en avgrensningsbrønn i Zafarani-funnet. Samtidig vil partnerskapet samle inn nye seismiske 3D-data som vil hjelpe oss til å finne flere mål i blokk 2, tilføyer Maden.

– Det er gledelig å få informasjon om tilleggsressurser i Blokk 2, vi venter spent på ytterligere informasjon, sier Tanzanias minister for Energy and Minerals, Hon. Prof. Sospeter Muhongo, ifølge Statoil-meldingen.

Lavani-2-brønnen ble boret til en samlet dybde på 5270 meter på 2580 meters vanndyp. Brønnen ble boret av Ocean Rig Poseidon. Lavani-2-brønnen ligger om lag fem kilometer sørøst for Lavani-1-funnet, og 20 kilometer sør for Zafarani-1-brønnen.

Statoil er operatør for blokk 2-lisensen på vegne av Tanzania Petroleum Development Corporation (TPDC), og har en eierandel på 65 prosent, mens ExxonMobil Exploration and Production Tanzania Limited eier den resterende andelen på 35 prosent. Statoil har vært i Tanzania siden 2007, da selskapet ble tildelt lisensen for blokk 2.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger