Publisert 4. februar 2000

Direktør Sveinung Hansen åpnet i dag Wärtsilä Norways nye hovedkontor på Rubbestadneset.

Wärtsilä Norways nye hovedkontor på Rubbestadneset ble offisielt åpnet av direktør Sveinung Hansen. Til stede på åpningen var også Bømlo-ordfører Inge Reidar Kallevåg, representanter fra byggeier og entreprenører, samt ansatte i Wärtsilä på Rubbestadneset.

Signalbygg
– Vårt nye hovedkontor er blitt et flott signalbygg med en tydelig Wärtsilä-profil både innvendig og utvendig, sier direktør i Wärtsilä Sveinung Hansen.

– Mer effektiv plassutnyttelse betyr at vi har kunnet samle flere av våre medarbeidere i huset. De nye lokalene er moderne, mer energieffektive og tilrettelagte for enda bedre arbeidsmiljø og samhandling. Alt dette bidrar til å styrke oss i vårt daglige arbeid, til beste for våre kunder og våre ansatte.

Flere funksjoner
Det nye administrasjonsbygget er utvidet og modernisert i to byggetrinn. Første trinn var å utvide Wärtsiläs eksisterende kontorlokaler, som har vært i bruk siden 1974, med rundt 1100 kvadratmeter.

Neste byggetrinn var å totalrenovere det gamle administrasjonsbygget. Totalt rommer hovedkontoret nå 150 kontorplasser. Det er en økning på 55 kontorplasser, noe som har åpnet for samlokalisering av flere viktige funksjoner under samme tak.

Mer miljøvennlig
Som en ledende leverandør av miljøteknologi, har det også vært viktig for Wärtsilä å få et miljøvennlig hovedkontor. Energiforbruket i det nye bygget er beregnet til 140 kWh per kvadratmeter per år, noe som betyr at Wärtsilä mer enn halverer energikostnadene i forhold til det gamle bygget.

– Dette får vi til med moderne byggteknologi, varmegjenvinning og styringssystem for effektiv energibruk, forklarer finansdirektør i Wärtsilä Norway, øyvind Harald Eskeland.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger