Publisert 4. februar 2000

Presserv ønsker en bit av det brasilianske markedet, og åpner nå nytt kontor i Rio de Janeiro. Storsatsingen blir ledet av ny administrerende direktør Niklas Hermansson.

NYE IMPULSER: Niklas Hermansson tiltre som ny sjef i
Presserv fra første januar (Foto: Presserv)

Niklas Hermansson har overtatt roret som administrerende direktør i preserverings- og coatingselskapet Presserv. Hermansson har fartstid fra blant annet Comrod og Proserv, og selskapet sier «hans egenskaper og store nettverk vil sammen med bedriftens kompetanse, være et nyttig element i den videre satsingen. Vi er klare for nye impulser». Hermansson vil tiltre stillingen første januar 2012.

Nytt kontor
Den videre satsingen innebærer også et nytt kontor i verdens hurtigst voksende offshoremarked, Brasil. Presserv har hatt en positiv utvikling på aktivitets- og omsetningsfronten de siste årene, og et kontor i Brasil er en naturlig utvidelse, sier en av selskapets to gründere, Ole Lilland:

– Vi starter et joint venture i Brasil sammen med vår amerikanske storleverandør Cortec, som er verdensledende på korrosjonshemmere, men selskapet blir hetende Presserv do Brasil. Der skal vi tilby de samme produktene og tjenestene som i Norge, som dekker alt innen korrosjonsbeskyttelse, preservering og coating, sier Lilland til Oilinfo.

Sondering først
Brasil er kjent for sine sotre mengder «red tape» for å komme inn på markedet, men her har Presserv vært proaktive:

– Vi ansatte en egen mann i Brasil for ni måneder siden. Han har sondert markedet, og i løpet av den tiden han har jobbet for oss med det, har vi fått på plass alle importlisenser, godkjenninger og papirer. Nå har vi allerede fått den første bestillingen fra et av de store serviceselskapene i Brasil, sier Lilland, som ser for seg at bedriften raskt kan vokse til mellom fem og ti ansatte i det portugisisktalende landet.

– Vi jobber også for å komme inn som en del av Petrobras-systemet, og vi ligger også godt an til å få Statoil som kunde i Brasil. De har uttrykt at de har behov for de samme tjenestene våre i Brasil som det vi leverer til dem her i Norge, forklarer Lilland.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger