Publisert 4. februar 2000

Franske Totals datterselskap i Gabon har store planer for veteranfeltet Anguille, 20 kilometer utenfor kysten av det afrikanske landet. 12 milliarder kroner skal skytes inn.,

Aguille-feltet ble oppdaget så tidlig som i 1962, og satt i produksjon i 1966. Det befinner seg dermed naturlig nok ikke på de største vanndypene man finner; det er bare 30 meter fra havoverflaten til havbunnen. Total Gabon er alene om lisensen, som i 2007 ble forlenget med nye 25 år.

Feltet produserer nå 7.500 fat per dag, en 13% utvinningsgrad, noe Total akter å øke til 23%. Dette gjennom å øke antall dreneringspunkter, først og fremst gjennom hydraulisk fraksjonering og vanninjeksjon.

Feltet skal gjennomgå to oppgraderingsfaser, hvor Fase 1 er i gang. I den skal et dusin nye brønner bores, og overflateinstallasjonene restruktureres. Fase 2, fra 2009 til 2011, vil føre med seg nye offshoreinstallasjoner, en slutt på fakling av gass, bygging av et nytt onshore prosessanlegg og nye 30 brønner.

Målet er slik å øke produksjonen til rundt 30.000 fat per dag i 2013-2014. 150 millioner nye fat olje skal finnes, og de totale kostnadene er beregnet til rundt 12 milliarder norske kroner, melder selskapet i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger