Publisert 28. mars 2014

Norner har utvikle et nytt materiale for å sikre lang levetid i aggressivt kjemisk miljø., Harry Øysæd, seniorforsker og prosjektleder, og Morten Augestad, Business Development Manager. (Foto: Norner)

Ifølge det uavhengige internasjonale instituttet Norner er denne nye proprietære teknologien er et resultat av bred polymer kompetanse og et fokusert utviklingsprosjekt. Den nye teknologien innebærer et nyutviklet additiv resept og ble utviklet av et team av Norner forskere og laboratorieingeniører.

– Med de nye reseptene kan man dramatisk forlenge levetiden på PP i aggressive medier, skriver instituttet i en melding.

Nyvinningen har blitt til gjennom utvikling og utprøving av ulike additiv resepter for PP i væsker og løsemidler hvor målet var å nå levetid lenger enn 20 år ved forhøyet temperatur. Eksempler er transport av varmt vann, varme hydrokarboner eller basiske væsker i rør system med PP liner for kjemikalier.

Ifølge Norner er resultatene er svært gode, og selv ved 70°C har instituttet demonstrert levetid på mer enn 25 år ved hjelp av akselererte tester.

– Den proprietære teknologien som ble utviklet for PP er nå i implementeringsfasen i røft kjemisk miljø hos en industriaktør, sier seniorforsker Harry Øysæd hos Norner.

Norner har global ekspertise innen additiver for plast og polymere inkludert avanserte laboratorier for uttesting og utvikling. Instituttet utfører råvare godkjenninger og rådgivning innen innkjøpsstrategi. Dette er et av våre viktigste kompetansefelt som internasjonal industri kontinuerlig utnytter gjennom innovasjonsprosjekter.

Norner er et uavhengig internasjonalt institutt innen plastteknologi. Instituttets viktigste kundesegmenter er polymer industrien inkludert katalysator og tilsatsstoffer samt nedstrøms industri innen anvendelsene olje & gass, emballasje, bygg og infrastruktur samt transport.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger