Publisert 4. februar 2000

Add Energy slår seg sammen med det Aberdeen-baserte selskapet Latent. Selskapet teller i alt 16 ansatte og konsulenter, og har spesialkompetanse innen vedlikeholdsledelse og utstyrskontroll.

– Latent er et selskap som stemmer godt overens med Add Energys visjon og strategi, og kompletterer selskapets øvrige virksomhet og geografiske tilstedeværelse. Latent vil inngå i forretningsområdet Drilling & Production i Add Energy Group, hvor målet er å være den ledende leverandøren av innovative løsninger fra brønn til prosessanlegg og som bidrar til økt utvinning, økt regularitet, sikkerhet og dermed kostnadseffektivitet, sier konserndirektøri Add Energy, Stig H. Christiansen, i en pressemelding.

Latent ble etablert i 2004, og har gjennom egenutviklet software bygget seg opp en nisjeposisjon innen vedlikehold-, pålitelighet-, årsak- og konsekvensanalyser på utstyr og anlegg. Selskapet opererer i dag i Storbritannia, Norge, Oman og Nigeria, og arbeider blant annet med et større prosjekt for Petroleum Development Oman, skriver selskapet.

Dave Watson, som er administrerende direktør i Latent, fortsetter som sjef. Han vil rapportere til Dr. Ole B. Rygg, som leder forretningsområdet Drilling & Production. Latent, som nå fortsetter under navnet Add Latent, har ifølge Add Energy vist god vekst, og omsetter trolig for rundt 20 millioner kroner i 2009.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger