Publisert 4. februar 2000

Alfa-Laval har åpnet sitt nye servicesenter for varmevekslere i Skåne, Sverige. Senteret erstatter det forrige tilsvarende senteret i Lund, og skal være ett av landets mest energibesparende og miljøtilpassede.

Det nye varmevekslersenteret er på rundt 1.100 m2 og reparerer og kondisjonerer platevarmevekslere, som benyttes i utallige industriprosesser. Alfa-Laval vil reparere varmevekslere fra kunder i Norge, Danmark og Sverige. I tillegg vil senteret produsere mer enn 60.000 nye varmevekslerplater i året.

Ifølge en pressemelding fra selskapet er det nye senteret kjent for å være mer miljøvennlig og energibesparende. I en vanlig rekondisjoneringsprosess benyttes flere ulike kjemikalier og rengjøringsvæsker. Etter bruk blir disse renset slik at de kan brukes gang på gang, og til slutt sendes ut for destruering.

– Verkstedet har derfor bare en eneste tilkobling til det kommunale avløpsverket – for det vannet som brukes til trykkprøver i ferdiggjorte enheter. Også denne kan lukkes ved behov, skriver selskapet i en pressemelding.

Også prosessventilasjonen i senteret styres av miljøkrav, ved at den går på lavnivå sende lenge kjemikalietankene er lukket.

– Vi har lagt ned mye arbeid på å gjøre hele forløpet i det nye senteret energibesparende og miljøtilpasset – uten å gi avkall på effektiviteten i prosessene, sier Klaus Andreasen, servicesjef i Alfa Laval Nordi.

Siste fra forsiden

Bruker tre rigger til å bore 69 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger