Publisert 4. februar 2000

I dag lanserer PETROmedia sitt nye nettsted PetroMaritim, som skal fokusere på den petromaritime industrien her til lands.

Klikk for å besøke PetroMaritim.

PetroMaritim.no skal rapportere fra det som skjer i den petromaritime industrien i Norge, helt fra skipene blir tegnet, til de hogges opp. Stoffområdet for nettstedet vil være verftsnæringen, supplyfartøy, spesialfartøy som rørleggings- og dykkefartøy, FPSO-er og bøyelastere.

– Den petromaritime industrien i Norge utgjør et stort segment av både den maritime bransjen og oljebransjen, og dette er et segment som fortjener sitt eget nettsted. Bransjen går gjennom en turbulent tid, og det er mange utfordringer som bransjen må møte. Samtidig har flere norske selskaper innenfor dette segmentet vist at de er konkurransedyktige på internasjonal skala, både som utstyrs- og tjenesteleverandører, sier Bjørsvik.

PetroMaritim blir lansert få uker etter PetroMedias forrige lansering, nettstedet PetroNord. I tillegg til PetroMaritim og PetroNord, er PetroMedia utgiver av nyhetsbrevet PetroNews Weekend, nettstedene Petro.no, Oilinfo.no og PetroJobb.no, samt Norges ledende magasin for offshoreindustrien; PetroNews.

– Med PetroMaritim vil vi løfte fram utfordringene og mulighetene i dette segmentet, og samtidig skape en arena for alle som jobber i og er interessert i maritim sektor. Vi vil ha løpende nyhetsdekning av området, samtidig som den informasjonen vi leverer skal kunne hjelpe beslutningstakerne til å ta gode avgjørelser. I tillegg til den journalistiske nyhetsdekningen, har vi laget en egen seksjon på nettstedet for fakta. Foreløpig er det lagt ut et live oppdatert kart over skipsposisjoner over store deler av verden , i tillegg til et interaktivt kart over alle forsyningsbasene langs norskekysten . Men dette er bare begynnelsen, lover nettredaktør Henrik Arnestad Salthe.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger