Publisert 16. april 2008

Det norske fant olje på Draupne-prospektet. Boringen påviste utvinnbare reserver på mellom fire og fem millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter.

petro.no

«Draupnebrønnen har påvist utvinnbare ressurser mellom 4 og 5 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter så langt det er boret. Dette kan, sammen med to andre funn i området (Hanz og West Cable), inneholde utvinnbare ressurser av olje og gass tilsvarende 90 millioner fat. Hanz og West Cable har samme eierskap som Draupne. Det norske vil vurdere flere samarbeidsløsninger i området. Denne delen av Nordsjøen har flere felt i produksjon og funn under utbygging eller vurdering», heter det i en pressemelding fra Det norske.

– Vi vil nå analysere brønnresultatene og vil trolig bore en avgrensingsbrønn i 2009. Funnet er interessant, men endelig størrelse og kommersielt potensial avhenger av resultatene av de videre undersøkelser. Funnet åpner dessuten trolig for en kommersiell utvinning av to tidligere oljefunn i Hanz og West Cable som ligger like ved. Lundins funn, Luno, ligger også nært Draupne, og en samlet utbygging er mulig, uttaler administrerende direktør Erik Haugane i Det norske.

Brønn 16/1-9 ble boret med riggen «Bredford Dolphin» i utvinningstillatelse 001 B, drøyt drøyt 20 kilometer nordøst for funnet 15/3-1 S Gudrun i Nordsjøen.

Det ble påtruffet olje og gass i en 44 meter tykk sandstein av midtre jura alder. Olje-vannkontakten ble ikke påvist. Funnet ligger dypere enn hva som var prognosen, og rettighetshaverne har besluttet at videre kartlegging og analyser er nødvendig før plassering av en avgrensingsbrønn kan konkluderes. Brønnen blir derfor nå plugget og forlatt.

I følge Oljedirektoratet er brønnen den tredje letebrønnen i utvinningstillatelse 001 B. Tillatelsen ble opprinnelig tildelt i 1. konsesjonsrunde i 1965 og senere fradelt i 1999.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp av 2511 meter under havflaten, og ble avsluttet i Skagerrakformasjonen i øvre trias.

Havdypet var 111 meter. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Rettighetshavere i funnet er Det norske (35 prosent), StatoilHydro (50 prosent) og PA Resources (15 prosent).

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger