Publisert 15. juni 2007

Hydro Technology Ventures, Input/Output Inc., og Reservoir Innovation har i fellesskap opprettet et nytt teknologiselskap for kontinuerlig overvåking av reservoarer til havs.,
Selskapet, som har fått navnet ROI skal ifølge en melding fra Hydro utvikle, teste og kommersialisere ny teknologi for kontinuerlig overvåking av reservoarer til havs.

RIO skal bli en bredt basert leverandør av kontinuerlige overvåkingsløsninger for reservoarer til havs, med spenn av produkter og tjenester som omfatter teknologisk rådgivning, systemdesign, installasjon og vedlikehold, systemdrift, prosessering av seismiske data og prosjektstyring gjennom hele installasjonens livsløp.

Input/Output Inc, Hydro Technology Ventures og Reservoir Innovation har like store eierandeler i selskapet.

– Takket være satsingen på innovasjon er vi nå i stand til å utvinne olje og gass som for bare få år siden ble ansett å være utenfor rekkevidde. For oss faller deltakelsen i dette nye samarbeidsselskapet godt sammen med vår strategi for å oppnå en høyest mulig utvinningsgrad, sier Arne Frøiland, direktør i Hydro Technology Ventures i meldingen.

Det er planlagt at et pilotsystem skal være på plass før utgangen av 2008 og da fortrinnsvis på et av Hydros produserende felt, og at det kort tid seinere skal gjøres tilgjengelig for alle selskaper som driver utforskning og produksjon.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger