Publisert 4. februar 2000

Et nytt high impact-funn er gjort i Brasil, i en lisens der Statoil er partner.

Statoil, med operatør Repsol Sinopec og partner Petrobras kunngjorde i dag at de har gjort et funn med stort potensial i Pão de Açúcar -prospektet i BM-C-33-blokken i Campos-bassenget. Brønnen er boret på 2.800 meters havdyp omkring 195 kilometer utenfor Rio de Janeiro State i Brasil.

To pre-salt-akkumuleringer bestående av en hydrokarbonkolonne på 480 meter med et samlet oljeførende lag på omkring 350 meter ble påtruffet. En del av den hydrokarbonførende sonen ble testet og strømmet til 5000 fat lett olje og 28,5 millioner kubikkfot gass per dag. Produksjonstesten med tilbakestruping på overflaten ga svært begrenset trykkfall i reservoaret.

– Dette er det sjette high impact-funnet vi har vært med på de siste 12 månedene, opplyser Statoil, og viser til Skrugard og Havis i Barentshavet, Johan Sverderup i Nordsjøen, Peregrino sør i Brasil, samt Zafarani i Tanzania som ble meldt om fredag forrige uke.

Pão de Açúcar-funnet er tredje funn i BM-C-33-blokken etter Seat og Gávea.

– Utviklingsmuligheter for Pão- og Gávea-funnene vil nå bli vurdert av partnerskapet. Funnet øker vår forståelse av pre-salt-potensialet i Campos-bassenget og styrker dessuten vår tro på selskapets nye pre-salt-posisjon i Kwanza-bassenget i Angola, sier Statoils konserndirektør for Leting Tim Dodson.

– Statoil har en klar ambisjon om å vokse i Brasil gjennom nye letemuligheter. Pão-funnet blir et viktig bidrag til vår vekstambisjon, sier Kjetil Hove, landsjef for Statoil i Brasil.

Repsol Sinopec er operatør for letekonsortiet med 35 % eierandel. De andre partnerne er Statoil (35 %) og Petrobras (30 %).

Et high impact-funn betyr at det enten inneholder 250 millioner fat oljeekvivalenter totalt, eller 100 millioner fat oljeekvivalenter til Statoil.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger