Publisert 17. oktober 2005

Oljeprisen steg mandag morgen med nesten 2 prosent pga frykt for ny orkan i Mexico-gulfen. Dersom lavtrykket sørvest for Jamaica utvikler seg og setter kurs for gulfen kan dette igjen ramme den amerikanske produksjonen i gulfområdet. Dette blir i såfall den 21 navngitte orkan, og 2005 vil bli den verste orkansesongen siden 1933, skriver Imarkedet.

Mexicogulfen står for omtrent en tredjedel av den amerikanske oljeproduksjonen, og er nå 67 prosent under normalnivåene. Årsaken er herjingene til orkaner som Katrina og Rita, som har ført til store ødeleggelser for oljeselskapenes installasjoner.

Venter høy oljepris

Kilde: nopef.no

Ekspertene er uenige om den videre utviklingen til oljeprisen fremover. På den ene siden vil forventningene om lavere global etterspørsel, virke negativt inn. Inngangen til vintersesongen i Europa og USA vil imidlertid trekke opp.

David Thurtell, oljeanalytiker i Commonwealth Bank i Australia, sier at han tror det er lite sannsynlig med noe fall i oljeprisen på kort sikt.

Sliter

Produksjonen i Mexcogulfen sliter skikkelig. Det er veldig usannsynlig at prisene skal komme betydelig under 60 dollar i de neste månedene, uttaler Thurtell.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger