Publisert 4. februar 2000

Barack Obama har gått seirende ut av presidentvalget i USA. Det kan føre med seg et større fokus på nye energiformer og energisparing.,

VINNER: Barack Obama.

CNN.com melder i dag at Barack Obama har erklært seg som vinner av det amerikanske valget.

– Veien som ligger foran oss er lang og bratt. Vi kommer kanskje ikke fram på ett år, eller på en presidentperiode, men Amerika – jeg har aldri hatt mer håp enn jeg har nå i kveld med dere. Jeg lover dere: vi skal nå målet, som et folk, sa Obama i natt til 125.000 personer som hadde møtt opp i Chicago for å se USAs neste president.

Flere av målene Obama har satt seg, handler om ny energi og energisparing. Tidligere i valgkampen har han blant annet talt varmt om å gjøre seg uavhengige av oljeimport fra Midtøsten og Venezuela:

– Hvis jeg blir president, vil jeg umiddelbart bruke alle føderale ressurser og all energien i den privat sektor til å nå et overordnet mål – om ti år til skal vi ha eliminert behovet for olje fra Midtøsten og Venezuela, sa Obama ifølge CNN på et valgmøte i Lansing, Michigan.

Obama har lagt fram en plan for USAs energipolitikk, hvor han presiserer at dette målet skal nåes ved energisparing. I tillegg vil Obama at 10 prosent av landets strømforbruk skal komme fra fornybare kilder innen 2012, og han vil ha 1 million elektriske biler på amerikanske veier innen 2015.

Valgvinneren har også sagt at han kan være med på å åpne opp for boring etter olje offshore kysten av USA, så lenge det er en del av en større plan for å senke energykostnadene, skriver CNN.com. Han har også langet ut mot oljeselskaper som har store, uutforskede områder på amerikansk territorium som ennå ikke er boret på, og har truet med å frata selskaper lisenser om de ikke borer i slike områder.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger