Publisert 4. februar 2000

Ocean HeavyLifts skip «HeavyLift Ancora» mistet lasten sin, servicejackupen «KS Titan 1», på vei over Atlanterhavet. årsaken var motorstopp og kraftige bølger.,

NOE SOM MANGLER: «Heavylift Ancora».
(Foto: OCEAN HEAVYLIFT)

– Det er veldig viktig for oss å få fram at ingen er skadd, og at dette heldigvis har gått bra, forteller administrerende direktør Cato Hellstenius til Oilinfo.

«HeavyLift Ancora» var i går kommet midtveis i Atlanterhavet, 800 nautiske mil vest for Azorene, skipet fikk motorproblemer og opplevde stor krenging på grunn av kraftige bølger. Lasten begynte å bevege seg, og det hele endte med at servicejackupen «KS Titan 1» skled av dekk og ut i sjøen. Der kantret fartøyet, og de siste muntlige rapportene Hellstenius har fått, tyder på at fartøyet har sunket.

– Vi vil nå foreta undersøkelser for å finne ut hva som er årsaken til at dette har skjedd. Det vil vi bruke mye av tiden vår på de neste ukene og månedene, forteller Hellstenius til Oilinfo.

Motorproblemene på «HeavyLift Ancora» er nå reparert, og skipet vil trolig dra tilbake til Mexicogulfen. I utgangspunktet var skipet på vei til Liverpool.

– Vi har en konstruktiv dialog med eierne av lasten, KS Energy Services, og de har allerede uttrykt ønske om at vi tar oss av frakten av «KS Titan 2», forsikrer Cato Hellstenius.

Ifølge selskapet selv vil ulykken ikke ha noen særlig innvirkning på det økonomiske resultatet i 2008.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger