Ocean Installer og McDermott samarbeider

Publisert 7. januar 2013

Ocean Installer og McDermott har inngått en allianse for å møte det økende behovet for rørleggingskapasitet i Nordsjøen.,Alliansen markerer McDermotts retur til Nordsjøbassenget og etablerer Ocean Installer som en fullskala undervannsentreprenør i Nordsjøen, ved å utvide selskapets virksomhet til å også inkludere rørlegging.

– Vi er svært fornøyde med at McDermott har valgt å samarbeide med Ocean Installer innen rørlegging i Nordsjøen og vi ser frem til å utvikle virksomhetene våre videre sammen, sier Steinar Riise, administrerende direktør i Ocean Installer.

– Dette samarbeidet er imidlertid ikke bare fordelaktig for våre to selskaper, men også for markedssituasjonen, fordi det vil bidra til å utvide tilbudet og skape mer dynamisk konkurranse. Dette viser hvordan selskaper kan jobbe sammen for å møte voksende behov i markedet, sier Riise.

Styreleder, president og administrerende direktør i McDermott, Stephen M. Johnson, ser også frem til samarbeidet.

– Vi har en voksende portefølje av dypvannsprosjekter, hovedsakelig i Asia-Stillehavet og i Mexicogulfen, og ser frem til å jobbe sammen med ekspertene i Ocean Installer om undervannsinstallasjonsprosjekter som bidrar til den stadige utviklingen i Nordsjøen og til videre utvikling av norske olje- og gassreserver.

– For McDermott utgjør dette nok et steg i retning av å bli en «tier one» totalentreprenør innen EPCI, sier Johnson.

McDermott har en voksende flåte av rørleggingsfartøy som for eksempel «Lay Vessel North Ocean 105», søsterskipet «Lay Vessel 108» (forventet ferdigstilt medio 2014), og det nylig annonserte nybygget for dypt vann «DLV 2000» (forventet ferdigstilt i 2015).

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger