Ocean Installer skifter ut stigerør for Equinor

Foto: Ocean Installer
Publisert 24. august 2023

Ocean Installer er tildelt en kontrakt for Subsea Line Modification (SLM) Project 2023-2025, et prosjekt som innebærer arbeid på Visund, Vigdis og Åsgard-feltene samt Northern Lights CO2 rørledning.

Kontrakten omfatter utskifting av stigerør ved feltene Vigdis, Visund og Åsgard, hvor prosjekteringen settes i gang umiddelbart. Offshoreoperasjoner er planlagt i 2024 med opsjoner for 2023 og 2025.

I tillegg omfatter kontrakten to morgrip-koblinger ved bruk av Equinors PRS Spread (Pipeline Repair System), en på Vigdis som en del av stigerørsutskiftingen, og en som forbinder landdelen fra CO2-mottaksterminalen i Øygarden med offshoredelen av den nye CO2-rørledning for Northern Lights, skriver selskapet i en pressemelding. 

Northern Lights leverer CO2-transport og lagring som en tjeneste og er en del av et norsk prosjekt hvor målet er å utvikle en fullskala verdikjede for fangst og lagring av CO2. Selskapet eies av Equinor, Shell og TotalEnergies, hvor land- og offshoreanleggene er utviklet av Equinor på vegne av Northern Lights JV. Fase 1 med kapasitet til å injisere opptil 1,5 millioner tonn CO2 per år skal etter planen være klar til drift i 2024.

– Dette er vår tredje kontrakt fra Equinor i år, og det er en tillitserklæring at Equinor fortsetter å stole på oss for å utføre disse svært komplekse offshore operasjonene. Denne tildelingen legges til vår lange merittliste med SLM-arbeid sammen med Equinor, et samarbeid som går helt tilbake til 2013. Northern Lights C02 Pipeline prosjektet viser også at vår kompetanse med marine operasjoner er relevant for fornybarprosjekter – og utvider markedet vårt fremover, sier administrerende direktør Kevin Murphy i Ocean Installer.

Siste fra forsiden

Hasselmus er satt i produksjon

+

COSLProspector skal klasses og oppgraderes ved CCB

+

Avgrensingen av Ofelia-funnet er i gang

+

Han leder ny subseagigant: – Vi skal kutte kostnader og utslipp for kundene

+

Live-intervju med CCB og Semco: – Alltid rom for samarbeid

+

Klasser Haven i Ølen

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger