Publisert 11. juli 2006

Ocean Rig starter rettslig mekling for å få erstatning fra verftet Irving i Halifax, Canada for store kostnadsoverskridelser under byggingen av boreriggen «Eirik Raude».

Ifølge den kanadiske avisa Daily News kom meldingen fra Ocean Rig som lyn fra klar himmel på det britiske verftet, skriver Stavanger Aftenblad.

Da riggen forlot Irving i Dartmouth i juni 2002, var prisen 1,2 milliarder kroner, som var tre ganger så dyrt som det opprinnelige anslaget.

I en kort melding til markedet sier Ocean Rig at den rettslige behandlingen skal se på Irvings «finansielle styring» av prosjektet. Forhandlingene skal holdes for lukkede dører, og Ocean Rig gjør det klart at det ikke vil komme ut informasjon ut over de forpliktelsene det børsnoterte selskapet har til å informere markedet.

Da byggingen av «Eirik Raude» var avsluttet i Kina, ble riggen opprinnelig slept til et verft i Mexicogulfen i USA for å bli gjort ferdig. Dette verftet gikk imidlertid konkurs, og riggen ble slept videre til Nova Scotia i Canada.

Irving-verftet skal da ha oppdaget at det gjensto mye mer arbeid enn først antatt. Et eksempel som nevnes av lokalavisen Daily News, er at 360.000 meter kabel måtte installeres, mot et opprinnelig anslag på 86.000 meter. Regningen steg fra 60 millioner til 190 millioner dollar.

«Eirik Raude», som er blitt brukt i Barentshavet, på Cuba og i Nordsjøen, skal i sommer bore brønner for Exxon Mobil.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger