Ocean Yield kjøper offshorefartøy

Publisert 1. desember 2014

…og har sikret seg langtidscharter.

Ocean Yield ASA har inngått avtale om å overta dykke-, støtte- og offshore -konstruksjonsfartøyet «SBM Installer «med en langsiktig bareboat charter garantert av SBM Holding Inc. SA (SBM). Skipet, som ble bygget i 2013, vil bli kjøpt opp for USD 150 millioner og leid tilbake til SBM for en fast periode på 12 år. SBM har opsjoner på å kjøpe fartøyet under bareboat-leieperioden, den første etter fem år.

Ocean Yield vil etablere et selskap kun med eierskap av fartøyet for øye, der SBM vil eie 25 prosent. Fartøyet vil bli finansiert med en ikke-oppsigbar USD 110 millioner bank fasilitet, til ”meget attraktive vilkår,” melder Ocean Yield. Det er forventet at transaksjonen gjennomføres innen utgangen av året.

– Vi er glade for å kunngjøre oppkjøpet av SBM Installer med 12 år charter til en sterk motpart. Med denne investeringen har Ocean Yield nå forpliktet seg til mer enn USD 540 millioner i nye investeringer så langt i år, og vår totale EBITDA charterreserve er nå om lag USD 2,3 milliarder, sier Ocean Yields administrerende direktør, Lars Solbakken i en kommentar.

SBM Group tilbyr flytende produksjonsløsninger til offshore-/energibransjen, ”cradle to grave.” Selskapets hovedaktiviteter er design, forsyning, installasjon, drift og levetid forlengelse av Floating Production, Storage and Offloading (FPSO) -fartøy. Disse enten eies og drives av SBM Offshore, leies ut til kunder, eller leveres på en totalentreprise/salg -basis.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger