Publisert 4. februar 2000

Det hardt finanskrise- rammede selskapet Oceanteam selger unna halvparten av aksjene i North Ocean II AS, og nesten halvparten av eierinteressene i North Ocean II KS.

De betydelige andelen av selskapene selges til levearndør selskapet J. Ray McDermott.

Oceanteam har lenge hatt store finansielle utfordringer, og har den siste tiden jobbet for å restrukturere selskapet. Ifølge en børsmelding fra selskapet er dette likevel bare en del av løsningen på den finansielle situasjonen. Det understrekes ytterligere at arbeidet for å forbedre situasjonen fortsetter.

Aksjetransaksjonen innbærer at en betydelig del av kontantoverføringen har blitt plassert hos en tredjepart på grunn av usikkerheten rundt Oceanteam. Transaksjonen har ført til et bokført tap hos Oceanteam Group.

Får midlertidig minoritet

Oceanteam har som en del av transaksjonen midlertidig minoritet i konstruksjonsskipet CSV North Ocean 102. Etter at all dokumentasjonen rundt skipet CSV North Ocean 105 er på plass i første kvartal av 2010 vil Oceanteam og J.Ray McDermott gå tilbake til 45 prosent eierandel i North Ocean II KS og 50 prosent i North Ocean II AS.

J.Ray McDermott har også sikret seg opsjoner på kjøp av gjenværende aksjer i North Ocean II KS og North Ocean V AS. Tidspunktet for å utnytte opsjonene vil kunne fremskyndes i tilfeller hvor Oceanteams aksjer ikke omsettes på Oslo Børs lenger.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger