Octio kjøper Gravitude

Publisert 11. september 2013

Octio AS kjøpte 1. august alle aksjene i Gravitude AS fra Statoil Technology Invest (STI).,Gravitude AS ble etablert i 2012 i Statoil for å kommersialisere en avansert 4D-løsning ved hjelp av gravimetriske metoder for å måle masseomfordeling fra produksjon i gassreservoarer og injeksjon av CO2 for deponering.

Dataene inkluderer gravitasjon og trykkmålinger, og er i hovedsak brukt til å overvåke tilsig og produksjon av gassfelt. Imidlertid gir det integrerte datasettet også nøyaktige målinger av innsynkning av havbunnen.

Gravitude vil nå kommersialisere teknologien, og åpner opp for nøkkelferdige tjenester for alle operatører av gassfelt.

Den første ikke-Statoil-opererte feltundersøkelsen ble gjennomført i 2012, og Gravitude forbereder seg på å tilby tjenester over hele verden fra 2014 .

– Det er en flott mulighet for Octio å kommersialisere denne teknologien utviklet og modnet i Statoil i mer enn et tiår. Organisasjonen innenfor Octio og komplementære teknologier og dyktige ansatte gjør dette til et perfekt tillegg til Octios akustiskbaserte overvåking for økt oljeutvinning og redusert risiko under boring og injeksjon, sier Bjarte Fagerås, administrerende direktør i Octio Group og Gravitude AS.

– Gravimetriske 4D-målinger gir operatørene viktig informasjon om drenering av gassfelt for en mye lavere pris enn tilsvarende time-lapse seismikk. Gravitude AS skal utvikles som en selvstendig enhet innen Octio, og vil tilby et komplett spekter av tjenester fra gjennomførbarhetsstudier, modellering, datainnsamling, databehandling og tolkning. For kunder med liten eller ingen erfaring med gravimetrisk time-lapseovervåking kan vi tilby en nøkkelferdig løsning som inkluderer tett samarbeid med kundens tolkningsgruppe for å sikre full verdi av disse dataene i reservoarmodeller. For kunder med mer intern erfaring, kan vi levere de faktiske tjenestene de trenger.

– Statoil vurderer i dag 4D gravimetrisk som en velprøvd teknologi som er rutinemessig brukt på flere felt. Vi fant ut at tiden er klar for å overføre tjenester fra en FoU- funksjon til en kommersiell tjeneste, og vi ser frem til fortsatt utvikling av denne teknologien i samarbeid mellom Statoil og servicenæringen, sier Tina Todnem, VP Geologi, Geofysikk og Petrofysikk i Statoil.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger