Publisert 4. februar 2000

Octio kunngjør i dag samarbeidet med Siemens i Permanent Reservoir Monitoring (PRM) på den 74. EAGE Conferance & Exhibition. (Foto: Arkivfoto)

En av de store utfordringene til olje- og gassindustrien i dag er å få tilgang til reserver i vanskelige miljøer.

Ifølge en melding fra selskapene trenger vellykkede operasjoner overvåkingssystemer som kan øke utvinningen og redusere risiko, miljørisiko samt operasjonell risiko.

De to selskapene skal tilby komplette PRM-løsninger til kunder på global basis.

– Det er en viktig milepæl for Octio å slå seg sammen med en verdensklasses løsningsleverandør som Siemens, sier administrerende direktør Bjarte Fagerås i Octio.

I det felles PRM-tilbudet med Octio, vil Siemens bidra med prosjektledelse og gjennomføring, subsea systemdesign, kraft og kommunikasjon samt subsea systemproduksjon.

Octios ReM (Reservoir Monitoring)-system er basert på et digitalt nettverk inkludert seismiske MEMS-sensorer med grensesnitt til EM-sensorer, kjemiske sensorer, biologiske sensorer, oseanografiske sensorer og andre fremtidige sensordesign.

Systemet er bygget for permanent utplassering på havbunnen med 25 års levetid. Når den er installert kan systemet brukes til å utføre passiv overvåking, samt gjentatte seismiske undersøkelser av reservoaret. Det felles tilbud med Siemens vil omfatte Octios totale tilbud av sensornode design, sensornettverklayout, sensor programvare, datainnsamlingssystem og QC programvare, seismiske operasjoner og geofysiske planlegging og koordinering. Den felles løsningen gjør det mulig å styre utviklingen av reservoaret, overbelastning og miljøet. Datainnsamlingen vil gi seismiske data til reservoarets utbyggingsplan, samt støtte en sanntids varslingssystem i tilfelle lekkasje av gass, olje, avfall eller forurenset vann fra havbunnen.

– Vi har utviklet et PRM-system med unike egenskaper, og partnerskapet med Siemens gi oss kommersielle muligheter som vi ikke kunne tatt alene. Utvilsomt vil Siemens kompetanse også bidra til videreutvikling av vår teknologi. Unødvendig å si, er vi glade for å kunngjøre dette samarbeidet, sier Fagerås.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger