OD bekrefter at Verdande var tørr

Publisert 6. juni 2014

Noreco reiser tomhendt fra norskehavsbrønnen.,Noreco har har avsluttet boringen av undersøkelsesbrønn 6608/10-16 Verdande i PL 484, der de tidligere i uken opplyste om at de hadde truffet på olje, men i svært tynne oljesoner uten drivverdighet. I dag bekreftet også OD at brønnen er klassifisert som tørr.

Brønnen er boret om lag 15 kilometer nord for Nornefeltet i Norskehavet, og om lag 210 kilometer vest for Sandnessjøen.

Primært letemål for brønnen var å påvise petroleum i reservoarbergarter av mellom- og tidligjura alder (Fangst- og Båtgruppene).

Sekundært letemål var å påvise petroleum i reservoarbergarter av tidligkritt alder (Langeformasjonen).

Det ble påtruffet reservoarbergarter i Fangst- og Båtgruppene og i Langeformasjonen, men med dårligere reservoaregenskaper enn forventet. Brønnen påviste bare spor av petroleum i Langeformasjonen og Båtgruppen, og klassifiseres som tørr. Det er utført datainnsamling og prøvetaking.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 4000 meter under havflaten, og ble avsluttet i Åreformasjonen av tidligjura alder. Havdypet er 371 meter. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt, men det betyr ikke at Noreco gir opp lisensen:

– Vi gir oss ikke så tidlig; er det olje, er det håp! Og olje var det, men som sagt i for tynne lag, et såkalt teknisk funn, sier CFO i selskapet, Ørjan Gjerde, til Petro.no

6608/10-16 ble boret av boreinnretningen «Bredford Dolphin» , som nå skal til utvinningstillatelse 359 i Nordsjøen for å bore avgrensningsbrønn 16/4-8 S Luno II North for Lundin.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger