OD bekrefter Ivory-funn

Publisert 8. desember 2014

Forrige uke meldte både lisenspartner Rocksource og Atlantic Petroleum om at det var funnet gass i letebrønn 6707/10-3 S i Ivory -prospektet.

Les mer: Gass i Ivory

Nå bekrefter Oljedirektoratet (OD) resultatet. Ifølge OD er Centrica Resources Norge AS operatør for utvinningstillatelse 528 B i ferd med å avslutte boring av letebrønn 6707/10-3 S. Brønnen er boret om lag 20 kilometer nordøst for Aasta Hansteen -feltet i Norskehavet.

Primært og sekundært letemål for brønnen var å påvise petroleum i øvre kritt reservoarbergarter henholdsvis Kvitnos- og Lysingformasjonen.

Brønn 6707/10-3 S påtraff en total gasskolonne på om lag 12 meter i Kvitnosformasjonen med gode reservoaregenskaper. Hele reservoarsonen inklusiv vannsonen har en brutto mektighet på om lag 200 meter.

I sekundært letemål ble det påtruffet reservoarbergarter på til sammen om lag 25 meter mektighet i Lysingformasjonen som var tett og vannførende.

Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom to og åtte milliarder standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbar gass. Rettighetshaverne skal vurdere brønnresultater med tanke på lønnsomhet.

Brønnen ble ikke formasjonstestet men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.

Dette er den første letebrønnen i utvinningstillatelse 528 B. Tillatelsen ble tildelt i 21. konsesjonsrunde som tillegg til utvinningstillatelse 528 .

Brønn 6707/10-3 S ble boret av «West Navigator» til et vertikalt dyp av 4264 meter under havflaten og ble avsluttet i Langeformasjonen i nedre kritt. Havdypet er 1421 meter. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger