Publisert 4. februar 2000

Oljedirektoratet sa i begynnelsen av 2010 at de så for seg at mellom 40 til 50 brønner skulle bores. Nå er tallene klare, og med 45 brønner påbegynt og to på vent fikk OD rett.

Oljedirektoratet melder at 35 av de 45 påbegynte brønnene er tradisjonelle letebrønner, emns de øvrige ti er avgrensningsbrønner. Av de mange påbegynte er 40 avsluttet.

Hovedvekten av brønnene er boret i Nordsjøen. her er det boret 32 brønner, noe som er betydelig mer enn Norskehavets tolv og Barentshavets ene letebrønn.

Statoil og Det norske har boret mest, men også mindre spillere som Lundin og Talisman har fått brukt boreutstyret flittig i år. De to sistnevnte har boret fire brønner hver, Talismans hovedarbeid har vært Grevling, og avgrensing her.

Les mer: Det norske leter mest

Det så lenges ut som om Det norske var den som lette mest med ni brønner påbegynt, men Statoil tok enda flere spadestikk frø nyttår, og endte opp i samme antall, nemlig ni.

Det er registrert funn i 16 av de 40 avsluttede brønnene, dette gir ifølge Oljesirketoratet en treffprosent på 51. Ti av disse funnene er gjort i Nordsjøen, mens de resterende er gjort i norskehavet. Letebrønnen i Barentshavet er ennå ikke avsluttet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger