OD-ja til Barentshavbrønn

Publisert 25. juni 2013

OD har gitt Lundin grønt lys til boring av Gohta.

Letebrønnen 7120/1-3 Gohta ligger i region Troms I i Barentshavet. Boringen planlegges gjennomført med semien «Transocean Arctic».

Brønnen ligger nordvest for Snøhvitfeltet i utvinningstillatelse PL 492 , som består av deler av blokkene 7120/1 og 7120/2 . Avstand til kysten er cirka 150 kilometer. Havdypet er 342 meter og sjøbunnen består hovedsakelig av leirholdig sand.

De to hovedmålene er Snadd og Gohta Karst. Toppen av Snadd er beregnet til 1.808 m TVD RKB (totalt vertikalt dyp under boredekk) og toppen av Gohta Karst til 2.309 m TVD RKB. Totalt dyp er satt til 2.977 m TVD RKB gitt funn i Gohta Karst. Dersom denne formasjonen er tørr vil brønnen kortes ned. Sidesteg vil bli planlagt basert på grunnlag av geologisk informasjon fra den vertikale brønnen.

Formålet med leteboringen er å påvise og kartlegge hydrokarboner i sandstein av tidlig kritt alder i de to primærmålene Snadd og Gohta Karst, samt et sekundært mål, Kobbe. Formålet med boreoperasjonen er å teste reservoaregenskapene og hydrokarbonpotensialet i sandstein i Snadd-formasjonen og i Gohta Karst-prospektet. Gohta Karst er en karbonatsekvens i toppen av Røyeformasjonen. Reservoaregenskapene og hydrokarbonpotensialet i en 10 meter Kobbe sandsteinsekvens skal også testes.

Planlagt spuddato er satt til august 2013. Estimert varighet for boreoperasjonen er cirka 64 dager (gitt funn), men det er lagt inn opsjon på et sidesteg med varighet på 37 dager. Brønntesting har en anslått varighet på 24 dager. Den totale varigheten for operasjonen er estimert til 125 dager.

Lisenshaverne er operatør Lundin Norway AS (40 %), med partnere Det norske oljeselskap ASA (40 %) og Noreco Norway AS (20 %).

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger