OD: Mjøsa ikke økonomisk interessant

Publisert 21. juni 2013

Oljedirektoratet bekrefter at Wintershalls Mjøsa-funn ikke er innbringende, og at brønnen derfor blir plugget og forlatt.

Tidligere denne uken bekreftet Lundin at «Transocean Arctic» starter boring i Gotha Snadd- og Gotha Karst-prospektene i månedsskiftet . Nå skriver OD at Wintershall Norge AS er i ferd med å avslutte boring av letebrønn 6406/6-3 i PL 511 .

Hovedmålsettingen med brønnen, som ble spudet 14. april, var å skaffe informasjon om hydrokarbonpotensialet, hovedsakelig gass i Jurassic reservoaret i formasjonene Ile, Tilje, Tofte og Åre.

Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det ble utført datainnsamling og prøvetaking. 6406/6-3 ble boret til et vertikalt dyp av 4395 meter under havflaten, og ble avsluttet i Åreformasjonen i nedre jura.

Letebrønnen er lokalisert på Haltenbanken i sørlige del av Norskehavet. Like i nærheten ligger det flere felt (Kristin, Lavrans) og funn (Linnorm, Tott Gimsan, Noatun).

Wintershall er operatør av PL 511 (25 prosent). Øvrige partnere er Maersk Oil Norway (25 prosent), Petoro AS (20 prosent), VNG (12,5 prosent), Spring Energy Norway AS (10 prosent) og Bridge Energy AS (7,5 prosent).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger