OD stanser Barents-undersøkelser

Publisert 23. april 2013
Oljedirektoratet (OD) har gitt TGS beskjed om øyeblikkelig å avslutte undersøkelsene innenfor de områdene i Barentshavet Sør som er frarådd på grunn av gyting.

,

– Vi har klokken 1300 i dag fått bekreftelse fra TGS på at denne anmodningen er blitt fulgt med umiddelbar virkning, heter det i en melding fra OD mandag.

Undersøkelser etter petroleum som gjennomføres etter en undersøkelsestillatelse eller en utvinningstillatelse meldes til Oljedirektoratet (OD), Fiskeridirektoratet, Havforskningsinstituttet (HI) og Forsvaret. Tilbakemelding til rettighetshaver på den enkelte undersøkelsesaktivitet som er innmeldt gis fra OD, basert på rådgivende uttalelser fra de øvrige meldingsmottakerne.

OD ga tilbakemelding til TGS om den aktuelle undersøkelsen, FP13, der de anbefalte å følge de rådene som Havforskningsinstituttet har gitt og hvor det frarådes seismisk datainnsamling for gitte områder i gyteperiodene for henholdsvis torsk og lodde.
Undersøkelsen FP13 i Barentshavet Sør begynte 9.mars 2013. 22. april, var OD blitt kjent med at undersøkelsen likevel har foregått i enkelte av de områdene som er frarådd på grunn av loddegyting.

– HI bekrefter at det per dags dato står fast på sin opprinnelige fraråding, heter det i meldingen.

OD vil følge opp saken ved å utferdige et stansingsvedtak for den del av undersøkelsen som er planlagt i områder som er frarådd av Havforskningsinstituttet.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger