Publisert 4. februar 2000

Etter en høringsuttalelse til Olje-og energidepartementet fastslår Oljedirektoratet at ordningen med tildelinger i forhåndsdefinerte områder (TFO) bør fortsette.

BARENTSHAVET: Illustrasjonen viser utdelte om-
åder i TFO-ordningen i 2008. (foto:OED)

Oljedirektoratet (OD) konkluderer med at TFO-ordningen har fungert etter hensikten, og har bidratt til mer effektiv leting i modne områder og til å sikre en framtidig effektiv utnyttelse av ressursene på norsk sokkel.

– Arbeidsbetingelsene i TFO-ordningen har medført raskere sirkulasjon av areal, noe som sammen med det store antallet tildelinger av utvinningstillatelser har gitt økt leteaktivitet i modne områder, melder OD.

Høsten 2008 besluttet Olje- og energidepartementet å gjennomføre en evaluering av TFO-ordningen på norsk sokkel. Oljebransjen, fiskeriorganisasjonene, miljøbevegelsen og statlige tilsyn ble invitert til å komme med synspunkter på ordningen gjennom en bred offentlig høring. Firsten ble satt til 20. januar 2009.

TFO-ordningen ble innført i 2003, og innebærer årlige tildelinger av utvinningstillatelser i modne områder. Nye aktører på norsk sokkel har vist særlig stor interesse for ordningen, men den har også vært sterkt kritisert av miljøvernorganisasjonene.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger