Ødela bevis i Deepwater-ulykken

Publisert 26. juli 2013

Halliburton erklærer seg skyldig i å ha ødelagt bevis etter Deepwater Horizon-katastrofen i Mexicogolfen.,Innrømmelsen innebærer at det Houston-baserte Halliburton vil betale maksimumsboten, melder det amerikanske justisdepartementet, ifølge NTB.

Avtalen krever rettens godkjenning og innebærer også at selskapet må samarbeide med myndighetene i etterforskningen av ulykken. Dessuten må de betale 55 millioner dollar til USAs nasjonale fisk- og viltfond.

Ulyken førte til at elleve mennesker mistet livet og store kystområder langs USAs golfkyst ble tilsølt av olje etter at oljeriggen Deepwater Horizon eksploderte. Utslippet, som varte i tre måneder, var det største i USAs historie.

Halliburton, som var med på byggingen av oljebrønnen, gjennomførte sine egne undersøkelser etter ulykken, men resultatene av datasimuleringene av hvordan ulykken skjedde, ble beordret ødelagt av ledelsen, ifølge NTB.

Både oljeselskapet BP, som eide riggen, og Transocean, som var operatør, har tidligere erkjent seg skyldig i en rekke lovovertredelser i forbindelse med ulykken.

BP betalte i fjor 26 milliarder dollar til amerikanske myndigheter etter et forlik om de kriminelle sidene av saken. Tidligere har BP også betalt mange milliarder dollar i erstatninger til dem som ble rammet av oljeutslippet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger